Reseña: Algú com tu

13.9.17

FICHA TÉCNICA


Título (original): Algú com tu
Autor: Xavier Bosch
Editorial: Planeta
Páginas: 352
ISBN: 9788497082761
Encuadernación: Tapa dura con sobrecubierta
Precio: 21'50€


















SINOPSIS


«Van resseguir la rue de Seine gairebé sense veure el carrer, pendents com estaven l'un de l'altre. El Jean Pierre, cicerone amb ganes d'agradar, explicava curiositats del barri que ella escoltava en silenci. Allà on la vorera es feia més estreta, va semblar-li que, sense voler, es fregaven les mans. Pell amb pell. I va tenir una esgarrifança. Van trencar per la rue de Buci, atapeïda de turistes asseguts a les terrasses amb ombra, i de seguida van ser al boulevard Saint-Germain». El Jean-Pierre Zanardi, galerista a la Rive Gauche, és un esperit lliure. La Paulina Homs, de vida tranquil·la i familiar a Barcelona, arriba a París per al casament de la seva cosina.





OPINIÓN PERSONAL (BILINGÜE)


Algú com tu és una novel·la que va arribar a les meues mans en una búsqueda per trobar un llibre romàntic que em cridara l'atenció. Després de llegir diverses opinions positives, va ser l'escollit. A continuació us conte què m'ha paregut a mi. 

He de reconéixer que com a lectora de romàntica sóc un poc exigent: no m'agraden els clixés i intente evitar trames on es caiga en tòpics com "l'instalove". Algú com tu sí que és cert que no cau en massa clixés però la seua història no m'ha arribar a calar massa tampoc. Crec que una part responsable d'aquesta sensació és en què està basada la història d'amor entre dos dels personatges principals: SPOILER ho sent, però jo no m'acabe de creure que amb quatre dies junts, sense haver-se conegut ni una mica prèviament, es forme un víncle tan sumament profund que porte a ambdues parts a alguns comportaments com els que tenen de vegades els protagonistes. FI DEL SPOILER

Altre motiu pel qual crec que aquesta història no m'ha arribat tant al cor com a altres persones és perquè no he notat que haja empatitzat amb els responsables de la trama romàntica; és més, m'ha faltat profunditat en alguns personatges (com per exemple, en la Paulina Homs) per arribar a comprendre millor el que estava passant dins d'ells. Un bon desenvolupament de personatges és important en qualsevol llibre, però ho és encara més quan els sentiments estan en joc. El Jean Pierre sí que trobe que està perfilat més profundament i m'hauria agradat trobar una cosa semblant en la resta de personatges. 

No obstant això, l'obra també té alguns punts positius que voldria mencionar. En primer lloc, la narració és molt pulcra i convida a la lectura. Tot i no estar immersa completament en l'argument, Bosch ha aconseguit que acabe la novel·la perquè, sincerament, m'abellia seguir llegint el seu estil d'escriptura. A més a més, Bosch ens va deixat moltes frases per a reflexionar al llarg del llibre, algunes de les quals em feien parar de llegir per pensar una mica més el que deien i què em transmetien. 

Altre punt positiu són les constants referències culturals: sobre art, literatura, viatges, monuments, etc. Algú com tu és una obra que enriqueix al lector en aquest aspecte i l'incentiva a buscar més sobre aquestos termes, a despertar-li la curiositat. 

En conclusió, Algú com tu ha sigut una novel·la que no ha aconseguit crear en mi el que jo haguera volgut/m'esperava. No descarte que a altres lectores i lectores de novel·la romàntica els agrade (és més, és guanyadora del Premi Ramon Llull 2015) però a mi m'han faltat cosetes per fer-me sentir la profunditat de la història d'amor que es narra. 

_________________________________________________________________________________________________

Algú com tu es una novela que llegó a mis manos en una búsqueda por encontrar un libro de romántica que me llamara la atención. Tras leer varias opiniones positivas, este fue el elegido. A continuación os cuento qué me ha parecido.

Tengo que reconocer que como lectora de romántica soy un poco exigente: no me gustan nada los clichés e intento evitar tramas en las que se caiga en tópicos como el "instalove". Es cierto que Algú com tu no cae demasiado en clichés pero su historia no me ha llegado a calar demasiado tampoco. Creo que una parte responsable de esta sensación es en qué está basada la historia de amor entre dos de los personajes principales: SPOILER lo siento pero yo no acabo de ver cómo en cuatro dís juntos, sin haberse conocido ni un poquito previamente, se forma un vínculo tan sumamente profundo que lleve a ambas partes a ciertos comportamientos como los que tienen a veces los protagonistas. FIN DEL SPOILER 

Otro motivo por el cual creo que esta historia no me ha llegado tanto al corazón como a otras personas es porque no he notado que haya empatizado con los responsables de la trama romántica; es más, me ha faltado profundidad en algunos personajes (como por ejemplo Paulina Homs) para llegar a comprender mejor lo que estaba sucediendo dentro de estos. Un buen desarrollo de personajes es fundamental en cualquier libro, pero lo es todavía más cuando hay sentimientos de por medio. Jean Pierre si que vi que estaba perfilado más profundamente y me hubiera gustado encontrar algo similar en el resto de personajes. 

Sin embargo, la obra también tiene algunos puntos positivos que me gustaría mencionar. En primer lugar, la narración es muy pulcra e invita a la lectura. A pesar de no estar inmersa completamente en el argumento, Bosch ha conseguido que termine la novela porque, sinceramente, me apetecía seguir leyendo su estilo de escritura. Además, Bosch nos deja muchas frases para reflexionar a lo largo del libro, algunas de las cuales me hacían parar de leer para pensar un poco más en lo que decían y en qué me transmitían. 

Otro punto positivo son las constantes referencias culturales: sobre arte, literatura, viajes, monumentos, etc. Algú com tu es una obra que enriquece al lector en este aspecto y lo anima a buscar más sobre estos temas, despierta su curiosidad. 

En conclusión, Algú com tu ha sido una novela que no ha conseguido crear en mí lo que yo hubiera querido/esperado. No descarto que a otros/as lectores/as de novela romántica les guste, pero a mí me han faltado cositas para hacerme sentir la profundidad de la historia de amor que se narra. 


PUNTUACIÓN





1 comentario:

  1. Este libro no me llama la atencion y veo que no me pierdo nada.

    Saludos

    ResponderEliminar